Ce este ESG? Pentru cine este ESG?
Ori că știm, ori că nu știm, diverse aspecte incluse în cei trei piloni ESG sunt deja implementate în organizațiile noastre.
Când analizăm cerințele specifice diverselor surse de finanțare (piața de capital, investitori, sistemul financiar – bancar, fonduri nerambursabile) ne întâlnim cu exigențe specifice ESG.
În relațiile cu partenerii de afaceri ne întâlnim cu exigențe specifice ESG.
În funcție de mărime sau de industrie, avem obligații de raportare sau de conformitate cu cerințe de reglementare ESG.
Mediul social și angajații vin cu așteptări către companii, indiferent de mărime.
Toate acestea conduc spre o preocupare pentru cunosterea și implementarea principiilor ESG, într-o măsură mai mică sau mai mare, pentru toți actorii din mediul de afaceri.
Și mai mult decât atât, indiferent de nivelul de performanță în implementarea ESG în organizația ta, îți este de ajutor ca partenerii din mediul de afaceri cu care lucrezi să aibă o buna înțelegere a conceptelor ESG.
“ESG este o mare oportunitate, nu o obligativitate, iar companiile autentic antreprenoriale au cele mai mari șanse să fructifice această oportunitate prin flexibilitate și capacitatea de reziliență din ADN-ul lor.” a declarat Daniela Marișcu, antreprenor și investitor, Președinte Consiliul Patronatelor ESG din România, Președinte APA – Asociația Patronală a Apei.
De aceea te invităm să te implici în proiecte de conștientizare a conceptelor ESG ori că ai o bună înțelegere a acestora ori că îți dorești să afli mai multe pe acest subiect.
Poți începe prin completarea formularului de mai jos.
Colectăm informații despre modul în care este perceput ESG în mediul de afaceri pentru a fi valorificate în cadrul celor două proiecte ce vizează ESG:
- Editarea și publicarea „Ghid pentru implementarea ESG” de către un grup de lucru constituit la inițiativa Consiliului Patronatelor ESG din România,
- Seria de emisiuni video „ESG, noua paradigmă de creștere sustenabila a afacerilor” , distribuită online pe canalele Revista Patronatului Român.
Consiliul Patronatelor ESG din România a demarat proiectul „Ghid pentru implementarea ESG” ce presupune sesiuni de brainstorming, analiză și dezvoltare de conținut, editatrea și publicarea unui Ghid ESG cuprinzător, adaptat la specificul pieței din România, care să servească drept resursă esențială pentru organizații în dezvoltarea și implementarea practicilor ESG.
Proiectul implică realizarea mai multor volume dedicate diverselor problematici specifice din principiile ESG, precum și o nuanțare a modului de implementare ESG în funcție de dimensiunea companiilor.
Primul volum, cu titlul „Definirea și înțelegerea termenilor și principiilor ESG”, este planificat să fie realizat până la sfârșitul lunii mai 2023.
Demersul CPESGR va fi însoțit de o serie de emisiuni video cu titlul „ESG, noua paradigmă de creștere sustenabilă a afacerilor” ce se va difuza online pe canalele social media Revista Patronatului Român, în fiecare sâmbăta de la ora 12:00.
În cadrul emisiunilor vom sta de vorbă cu:
– Membrii grupului de lucru pentru realizarea „Ghidul pentru implementarea ESG” despre ESG,
– Experți și consultanți în implementarea ESG,
– Manageri și experți din companiile care implementează cau se pregătesc pentru implementarea ESG,
despre definirea și explicitarea conceptelor ESG, oportunitățile și provocările ce apar odată cu implementarea ESG în companii, evoluții și perspective în domeniu, studii de caz și modele de bune practici.